Kembara Salam Travel & Tours

Pakej Tokyo Osaka

(10 votes)
Maklumat Pakej
  • Pakej: Tokyo Osaka, Japan
  • Tempoh: 7 Days 6 Nights
  • Harga Dari: RM8,190/pax
  • Tarikh: April 2024
0 comments
Itinerary

 

Day 1  KLIA - HANEDA - TOKYO

Lapangan terbang KLIA dan taklimat ringkas berkenaan perjalanan akan diberikan sebelum berangkat. Selepas itu, para tetamu akan terus daftar masuk bagasi dan ke pintu perlepasan untuk penerbangan ke Haneda. Setelah tiba di Haneda, peserta akan daftar masuk ke hotel.

 

Day 2 TOKYO B/L/D

Sarapan pagi dan bertolak ke Asakusa untuk melawat kawasan Nakamise Street. Kawasan ini merupakan tempat yang sesuai untuk membeli belah. Seterusnya, peserta akan melawat kawasan Shibuya Crossing Berehat seketika untuk solat di Masjid Tokyo dan makan tengah hari. Seterusnya peserta akan dibawa ke kawasan Ueno dan peserta dibawa ke Ameyoko. Di kawasan ini peserta boleh membeli makanan segar dan produk penjagaan kulit. Kemudian, peserta akan makan malam di Restoran Wagyu Halal dan pulang ke hotel.

Day 3 TOKYO - MT FUJI B/L/D

Sarapan pagi dan daftar keluar dari hotel. Bertolak ke Mt. Fuji. Seterusnya peserta akan dibawa ke Oshino Hakkai. Makan tengah hari dan solat di Masjid Fujikawaguchi. Perjalanan diteruskan ke Oishi Park. Peserta akan melawat Tasik Kawaguchi. Kemudian, peserta akan dibawa ke Gotemba Premium Outlet yang menyediakan lebih 210 kedai berjenama antarabangsa dan mewah. Seterusnya, bertolak ke hotel dan peserta akan makan malam di hotel. (Makan malam Bento set) 
 

Day 4 MT FUJI - SHIMIZU PORT - TOYOHASHI B/L/D

Sarapan pagi dan daftar keluar dari hotel. Peserta akan dibawa ke Suruga bay Ferry Toi Terminal untuk menaiki Feri ke Shimizu Port. Setelah tiba di Shimizu port, peserta akan dibawa ke Shimizu Fish Market dan perjalanan diteruskan ke Hamamatsu station. Di kawasan ini peserta berpeluang mendapat pengalaman menaiki kereta api Shinkansen untuk menuju ke Toyohashi yang mengambil masa 15 minit. Setelah tiba di Toyohashi, peserta akan bertolak ke restoran tempatan untuk makan malam dan daftar masuk hotel. (Makan malam Bento set)

Day 5 TOYOHASHI - KYOTO - OSAKA B/L/D

Sarapan pagi dan daftar keluar dari hotel. Bertolak ke Kyoto. Kemudian, peserta akan dibawa ke restoran tempatan untuk makan tengah hari. Perjalanan diteruskan dengan membawa peserta ke Arashiyama untuk melawat Bamboo Forest. Kawasan ini dipenuhi dengan buluh yang menjulang tinggi. Kemudian, peserta akan melawat Tenryuji. Perjalanan diteruskan ke Gion Street dan Higashiyama District. Seterusnya, peserta akan menuju ke Osaka. Makan malam di restoran tempatan dan bertolak ke hotel. (Makan malam Bento set)

Day 6 OSAKA - NARA - OSAKA B/L/D

Sarapan pagi di hotel. Bertolak ke Nara iaitu bandar yang terletak di timur Osaka. Melawat Nara Deer Park. Kemudian peserta kan menuju ke Osaka. Berehat seketika untuk makan tengah hari di restoran tempatan solat di Masjid Osaka. Perjalanan diteruskan dengn berhenti bergambar di Istana Osaka Seterusnya, peserta akan di bawa ke Dotonbori yang terkenal dengan makanan lokal dan Shinsaibashi iaitu tempat membeli belah di Osaka. Kemudian, peserta akan makan malam dan pulang ke hotel.

Day 7 KANSAI - KUALA LUMPUR B

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Bertolak ke Kansai Airport. Bersedia untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur. Tiba di lapangan terbang antarabangsa Kuala Lumpur.

 


 

PRICE PACKAGE

Capture

 


 FLIGHT ITINERARY

 

LSK

 


INCLUDE

Tiket Penerbangan kelas ekonomi lengkap muatan 20kg 

• Penginapan Hotel 3 bintang lengkap sarapan pagi 
 • Tiket Lawatan seperti yang tertera dalam jadual Pengangkutan bas/Van persiaran berhawa dingin yang selesa 
 • Pemandu pelancongan berbahasa melayu yang profesional 
 • Perkhidmatan ketua rombongan professional 
 • Makanan halal atau mesra Muslim seperti dalam jadual perjalanan.
 

 

EXCLUDE

• Travel & Covid-19 Insurans 

 • Makanan dalam kapal 
 • Dokumen visa untuk bukan warganegara malaysia 
 • Pembelanjaan peribadi, seperti minuman, souvenirs, telephone calls, porter, laundry, etc. 
 • Pilihan lawatan selain yang di nyatakan 
 • Perkhidmatan lain yang tidak disebutkan di atas. 
• Tips tour guide dan pemandu RM 200/seorang